1ος ΤΡΟΠΟΣ

  1. Βρείτε ένα δικό σας δαχτυλίδι που σας βολεύει, έχει την καλύτερη εφαρμογή στο δάχτυλο που θέλετε να φοράτε το νέο σας δαχτυλίδι και μοιάζει με το δαχτυλίδι που θέλετε να αγοράσετε.
  2. Μετρήστε με ένα χάρακα την εσωτερική απόσταση του δαχτυλιδιού (εσωτερική διάμετρος)  3. Στον Πίνακα Μεγεθών που ακολουθεί, βρείτε τη στήλη “Διάμετρος” και αναζητήστε την εσωτερική διάμετρο που αντιστοιχεί στη μέτρησή σας. Από εκεί θα βρείτε το μέγεθος του δαχτυλιδιού που ταιριάζει στη δική σας διάμετρο. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την ακριβή διάμετρο, επιλέξτε την αμέσως μεγαλύτερη.

 

2ος ΤΡΟΠΟΣ

  1. Πάρτε μια κορδέλα ή μια μεζούρα.
  2. Τυλίξτε τη γύρω από το δάχτυλο στο οποίο θέλετε να φοράτε το δαχτυλίδι που σας ενδιαφέρει, χωρίς να σας σφίγγει και χωρίς να είναι εντελώς χαλαρή, μέχρι το ένα άκρο να συναντήσει το άλλο.
  3. Μόλις εφαρμόσουν τα 2 άκρα, σημειώστε με ένα μαρκαδόρο το σημείο επαφής.
  4. Ανοίξτε την κορδέλα στην ευθεία της και με ένα χάρακα μετρήστε την απόσταση των 2 άκρων σε χιλιοστά (mm) ή αντίστοιχα δείτε το μήκος που αναγράφει η μεζούρα στο σημείο που σημειώσατε.

 

Προσοχή

Για τη σωστότερη µέτρηση του µεγέθους των δαχτυλιδιών σας, καλό είναι να λάβετε υπόψη σας ότι: 

1) Τα δάχτυλά σας µπορεί να πρηστούν λίγο κατά τη διάρκεια της ηµέρας ή τις ζεστές ηµέρες. 

2) Μην ξεχνάτε να λάβετε υπ’ όψιν σας το µέγεθος των αρθρώσεων πάνω από τις οποίες πρέπει να περάσει το δαχτυλίδι. 

3) Αν το δαχτυλίδι έχει µεγάλη επιφάνεια µπορεί να χρειαστεί ένα νούµερο µεγαλύτερο από ένα δαχτυλίδι µε µικρή επιφάνεια

 

 

Στον Πίνακα Μεγεθών που ακολουθεί, βρείτε τη στήλη “Περιφέρεια” και αναζητήστε το μήκος που αντιστοιχεί στη μέτρηση σας. Από εκεί θα βρείτε το μέγεθος του δαχτυλιδιού που ταιριάζει στο δικό σας μήκος. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το ακριβές μήκος, επιλέξτε το αμέσως μεγαλύτερο.